Die klant die maar niet betalen wil, wat te doen?

Ondernemers kennen het wel, klanten die niet of niet op tijd betalen. Vervelende situatie. Misschien is het namelijk wel 1 van uw goede klanten. Dat zou zomaar kunnen.

U heeft wellicht al herinneringen verstuurd en ervoor gezorgd dat de klant ervan op de hoogte is dat er nog een rekening open is blijven staan. Maar de factuur is nog steeds niet voldaan.

Een lastige situatie. Natuurlijk kunt u een incassobureau inschakelen om dit voor u te realiseren. Maar u wilt natuurlijk ook de klant niet verliezen, het kan immers gebeuren dat een rekening over het hoofd gezien wordt. Daarom is er ook nog zoiets als een zogenaamde pre incasso. Ook wel de laatste aanmaning genoemd. De klant ontvangt een aanmaning met daarin een laatste verzoek om te betalen. Dit gebeurd op een nette manier en is niet dreigend. Toch wordt er uitgelegd dat extra kosten bij komen kijken als de rekening niet voldaan wordt. Dit geeft vaak goede resultaten.

debiteurenbeheer

Externe partij vaak meer indruk dan u zelf

De bijkomende kosten zijn namelijk soms best hoog, afhankelijk van het openstaande bedrag. Daarnaast is het voor uw klant duidelijk dat het serieus is. U meent het. Een externe partij maakt namelijk vaak meer indruk dan u dat zelf kunt doen. Iets om rekening mee te houden. De kosten voor deze laatste aanmaning door een incassobureau, moeten natuurlijk wel voldaan worden. Deze worden dan ook bij uw debiteur in rekening gebracht. Zo hoeft het u niets te kosten. Natuurlijk kan het bureau niet garanderen of de klant de extra kosten ook zal betalen, maar dan nog vallen deze kosten vaak erg mee. Denk aan een paar tientjes voor het verzenden. Dit zal dan overigens doorgaans op het briefpapier van het incassobureau verzonden worden.

Als u dus een openstaande factuur heeft, is er geen reden om deze open te laten staan. De pre incasso service kan in veel gevallen voor zorgen dat de klant aan wordt gezet tot actie. Mocht dit niet werken, dan kan het bureau natuurlijk altijd helpen door er een incasso zaak van te maken.

 

admin